kniznicainternatziacka knizka
Mapa stránkyHľadajPrihlásenie
03.05.2024, Galina

Kozmetický veľtrh Trends of Beauty VIEDEŇ  24. - 25. 09. 2011

25. a 26. Septembra sa vo Viedni po prvýkrát uskutočnil medzinárodný kozmetický veľtrh Trends of Beauty. A my sme boli pri tom. 40 nádejných kozmetičiek z našej školy spolu s našimi pedagógmi mali možnosť zúčastniť sa tohto prestížneho podujatia a načerpať cenné poznatky o nových trendoch a technikách ošetrovania pleti a nechtov a o nových kozmetických prípravkoch v tomto priemysle.

Veľtrh sa konal v reprezentatívnych  priestoroch Austria Center Vienna a zúčastnilo sa ho 190 národných a medzinárodných vystavovateľov a značiek. Celé podujatie na nás urobilo veľký dojem, pretože sme mali možnosť získať prehľad o nových kozmetických značkách, vyskúšať si pleťové výrobky, masky, pílingy, dokonca sme si domov priniesli  vzorky výrobkov a množstvo propagačného materiálu. Cenné pre nás boli i rady kozmetičiek predvádzajúcich nové postupy v ošetrovaní pleti a nechtov. (Tu sme si zároveň uvedomili praktický význam štúdia cudzích jazykov.) Veľtrh sa konal vo vzrušujúcej atmosfére a ukázal nám - budúcim kozmetičkám  nové obzory.

Aj keď sme boli unavené z dlhej cesty autobusom a z niekoľkohodinovej návštevy výstaviska, nemohli sme odísť domov bez toho, aby sme aspoň trochu nenasali atmosféru Viedne. A tak sme sa ponáhľali obzrieť si zámok Schönbrunn – bývalé sídlo Habsburgovcov a jeho záhrady. Niektorí si prezreli aj interiér zámku, kde mali možnosť vidieť ceremoniálne priestory, bohato zdobené salóny bývalej cisárskej rodiny - Márie Terézie  a dobre známej Sisi.

Neskôr sme sa presunuli bližšie k centru Viedne a navštívili sme zámok Belvedere - barokový palác z 18. storočia. Súčasťou komplexu je Unteres Belvedere a Oberes Belvedere(Dolný a Horný Belvedere), Oranžéria a rozľahlé pestrofarebné záhrady s množstvom sôch, jazierok a fontán.

Naša cesta ďalej viedla k Wiener Staatsoper - historickej budove Viedenskej opery, ktorá je známa okrem iného aj Opernbalom. Viedenská štátna opera je svojou ponukou operných diel preslávená po celom svete. Po Körntner Straße sme sa presunuli až k Dómu sv. Štefana,  ktorý nám veľmi pripomínal košický Dóm sv. Alžbety. Je symbolom Viedne, má 13 zvonov a úžasný výhľad z veže, ktorý sa vám však naskytne až po zdolaní 343 schodov. Do nedokončenej severnej veže vedie aj výťah, ktorý návštevníkov vyvezie až k Pummerinu - najväčšiemu rakúskemu zvonu. Vedľa výťahu sa nachádzajú katakomby, v ktorých sú v sarkofágoch pochovaní Habsburgovci.

Deň plný neopísateľných zážitkov sa pre nás v nočných hodinách chýlil ku koncu. Vyčerpané, ale šťastné sme sa vracali k nášmu autobusu.  Čakala nás ešte dlhá cesta domov. Na viečka nám padla únava a určite sa mnohým z nás sníval krásny viedenský sen.

Čítané: 273
(C) 2024 Stredná odborná škola Trebišov & MP